Se filmopptak fra debatten Likestilling med loven i hånd

Behovet for et effektivt håndhevingsapparat på den ene siden, frykten for byråkrati på den andre. Temperaturen ble høy da Solveig Horne og Hadia Tajik møttes til debatt om om likestilling og lovverk.

Et mangfold av interesserte - deriblant fra arbeidslivets parter, organisasjonslivet, politikken og forskningen - hadde funnet veien til CORE - Kjernemiljø for likestillingsforskning sitt frokostseminar Likestilling med loven i hånd på Institutt for samfunnsforskning, tidlig om morgenen onsdag 14. mai.

Likestillingsminister Solveig Horne møtte justiskomitéleder Hadia Tajik, Hege Skjeie fra Likestillingsutvalget og Ronald Craig fra Diskrimineringslovutvalget, Likestillingsutvalget og Likestillings- og diskrimineringsombudet til debatt om hva som bør være de viktigste prioriteringene i likestillingsarbeidet og hvordan en ny diskrimerings- og likestillingslovgivning bør se ut. Blant de sentrale temaene var hva som bør skje med plikten til aktivt likestillingsarbeid i arbeidslivet og hvordan man kan sikre et effektivt håndhevingsapparat for likestillingslovgivningen.

Gikk du glipp av debatten? Da kan du se den her

 

 

 

Av Christensen Marit Eline Lervik (m.e.christensen@samfunnsforskning.no)
Publisert 13. mai 2014 13:46 - Sist endret 11. des. 2017 10:57