Ny bok om kjønnsdeling og etniske skiller på arbeidsmarkedet

Hvorfor er arbeidsmarkedet i «likestillingslandet» Norge kjønnsdelt? Den nye boken «Kjønnsdeling og etniske skiller på arbeidsmarkedet» gir et oppdatert bilde av det som kalles det norske likestillingsparadokset. 

Kvinner blir sykepleiere og menn ingeniører. Kvinner jobber på bunnen av offentlig sektor, meForsiden til boken "Kjønnsdeling og etniske skiller på arbeidsmarkedet"ns langt flere menn enn kvinner når toppen av privat næringsliv. Men er det fortsatt slik? Hvilke strukturer består og hvilke grupper er det som bidrar til endring? Og hvordan sikrer vi framtidas behov for hender og hoder når yrkene med de største behovene også er de mest kjønnsdelte?

I boka Kjønnsdeling og etniske skiller på arbeidsmarkedet går forfatterne bakenfor det såkalte likestillingsparadokset. De gir en situasjonsbeskrivelse og peker på endringstrekk. Arbeidsmarkedet er nemlig i endring. Det blir sakte, men sikkert mindre kjønnsdelt, og noen grupper har endret atferden sin mer enn andre. Hvorfor er det for eksempel slik at jenter og gutter med etnisk minoritetsbakgrunn velger mindre kjønnstradisjonelt enn majoriteten?

Boka er forfattet av sosiologer og økonomer tilknyttet CORE – Kjernemiljø for likestillingsforskning ved ISF, og den passer for arbeidslivets aktører, studenter, forskere og andre som ønsker oppdatert kunnskap om arbeidsmarkedets strukturer, kjønn, etnisitet, klasse, utdannings- og yrkesvalg. Boka er redigert av Liza Reisel og Mari Teigen.

Publisert 15. des. 2014 15:50 - Sist endret 31. jan. 2023 12:37