Ny rapport: Mangfold blant norske toppledere

En ny rapport fra CORE – Senter for likestillingsforskning ved Institutt for samfunnsforskning har undersøkt mangfold på toppen av norsk næringsliv.

bilde av ansikter i siluett i ulike farger

Illustrasjonsbilde (pixabay.com)

Nesten ingen toppledere i de største selskapene i næringslivet har innvandringsbakgrunn. Dette framgår i en fersk rapport fra ISF-forskerne Jan-Paul Brekke og Mari Teigen, sammen med Ingrid Skinlo fra Nord universitet.

Det er Kultur- og likestillingsdepartementet som har bedt ISF om å se på mangfoldsrepresentasjon blant toppledere. Prosjektet er en utvidelse og videreutvikling av CORE Topplederbarometer, som dokumenterer kjønnsfordelingen i ledelsen av de største norske selskapene. Målsettingen har vært å se på mulighetene og utfordringene knyttet til å måle etnisk mangfold, inkludert hva mangfold betyr i denne sammenhengen.

Som rapportens undertittel Rapporten kartlegger mangfoldet i toppledelsen av 50 av de største selskapene. I tillegg har forskerne sett på bakgrunnen til kommunaldirektørene i de tre mest folkerike kommunene i Norge: Oslo, Bergen og Trondheim .

Rapporten finner du her. Se også kronikk i Aftenposten.

Av Knut Strand
Publisert 17. apr. 2023 07:34 - Sist endret 16. jan. 2024 12:13