Møt vår nye direktør!

I august tiltrer Kyrre Lekve direktørstillingen ved ISF. Han kommer fra Simula Research Laboratory og tar over etter Tanja Storsul.

bilde av tanja og kyrre foran en murvegg

Av- og påtroppende direktør Tanja Storsul og Kyrre Lekve. 

Mandag 19. juni blei det klart at det er Kyrre Lekve (55) som overtar etter Tanja Storsul som direktør for Institutt for samfunnsforskning. 

Jeg ser fram til å bidra til at ISF fortsetter å levere den beste forskningsbaserte kunnskapen om hvordan samfunnet fungerer, sier Lekve.

Lekve har en doktorgrad i biologi fra Universitetet i Oslo, og har siden 2015 vært viseadministrerende direktør ved IT-forskningsinstituttet Simula Research Laboratory. I en periode var han også fungerende administrerende direktør samme sted. Han har lang ledererfaring fra kunnskapssektoren og instituttsektoren. Før stillingen i Simula var Lekve assisterende direktør ved NIFU. Lekve er i tillegg styreleder ved Høyskolen Kristiania og tidligere nestleder i styret ved Høgskolen Innlandet.

Vi lever i en brytningstid der selve samfunnsorganiseringen er under press. Da må ISF spille en ledende rolle. Jeg ser fram til å jobbe sammen med ISFs gode forskere for å beholde og videreutvikle den sterke posisjonen instituttet allerede har, sier Lekve. 

I trygge hender

stående portrett av kyrre lekve– Jeg ønsker Kyrre Lekve velkommen som ny direktør! Jeg er helt trygg på at Kyrre vil lede og utvikle instituttet videre og legge godt til rette for samfunnsrelevant forskning av høy kvalitet, sier avtroppende direktør Tanja Storsul.

Styreleder Kristian Berg Harpviken er enig med Storsuls vurdering:

– Kyrre har forskningspolitisk tyngde, gode strategiske evner, og bred lederfaring. ISF er et unikt fellesskap som leverer solid og nyttig kunnskap på en rekke viktige samfunnsområder. Med Kyrre som leder er jeg trygg på at instituttet er godt rustet for fremtida, forteller Harpviken.

Erstatter populær leder

Tanja Storsul går videre til jobb som prorektor for forskning og utvikling på OsloMet. Hun etterlater seg et svært godt ettermæle. 

– Jeg vil få takke Tanja Storsul, som gjennom drøye syv år har vært en fantastisk leder for ISF. Tanja har bidratt til å styrke instituttet forskningsmessig så vel som administrativt – hun er en sjef med omsorg for sine kolleger. OsloMet har gjort en glimrende rekruttering, og jeg ønsker Tanja alt godt på veien videre, sier styreleder for ISF, Kristian Berg Harpviken.

Storsul selv ser fram til å følge ISF fra sin nye posisjon ved Storbyuniversitetet.

– Det har vært en stor ære å lede Institutt for samfunnsforskning. Ved ISF bygger vi langsiktig kunnskap, og vi anvender den på dagens problemstillinger. Vi tar tak i noen av vår tids store utfordringer og forsøker å finne svar. Jeg er skikkelig stolt av instituttet og det vi får til.

– Det blir vemodig å forlate ISF og alle de fine folka. Men, jeg ser fram til å følge instituttet og forskninga videre fra utsida, forteller Tanja Storsul.

 

Storsul starter på OsloMet 1. august, og 14. er Kyrre Lekve på plass hos ISF. I overgangsperioden vil forskningsleder Kjersti Misje Østbakken fungere som direktør.

Av Knut Strand
Publisert 21. juni 2023 14:12 - Sist endret 21. juni 2023 14:52