-eldre - Side 8

Publisert 15. feb. 2017 13:31

Mange fedre benytter seg av fedrekvoten, men det er fremdeles noen som tar bare deler av den eller ikke benytter seg av den i det hele tatt. I en fersk studie presenteres detaljert kunnskap om hvem disse fedrene er, hva som kjennetegner dem samt grunnene til deres manglende kvotebruk.

Publisert 21. nov. 2016 11:36

Hatefulle ytringer har fått økt aktualitet med fremveksten av sosiale medier. Ny forskning fra ISF viser at få har opplevd å motta hatefulle ytringer, men at visse grupper er mer utsatt. En mulig konsekvens av hatefulle ytringer er at personer blir mer varsomme med å ytre sin mening offentlig.

Publisert 18. okt. 2016 09:32

Mange mener det spiller stor rolle om hvorvidt velferdstilbydere er ideelle, private eller offentlige aktører. En ny doktoravhandling viser at skoler innen ideell sektor gir atskillig mer brukerstyrt kontroll og særpreg.

Publisert 29. sep. 2016 11:03

Norsk offentlig debatt preges for tiden av diskusjoner rundt velferdssamfunnet, familiepolitikk og klima, så det er naturlig nok også innholdet i årets tredje utgave av publikasjonen TfS. Spennende bokanmeldelser er viet ekstra stor plass i dette nummeret.

Publisert 18. aug. 2016 14:26

ISF-forskerne Jo Saglie og Signe Bock Segaard er klare på at internettvalg i praksis kan utfordre prinsippet om hemmelige og frie valg. Les mer om det populære blogginnlegget her!

Publisert 10. aug. 2016 14:27

Vellykket integrering er en av vår tids største politiske utfordringer. Hvordan Norge kan skape bedre integreringsvilkår fremover har vært mandatet for et utvalg av sentrale politikere og forskere satt sammen av Tankesmien Agenda. 

Publisert 8. juni 2016 15:05

Det er hyggelig å se at forskningsarbeid settes pris på, bokstavelig talt. Ikke minst når det gjelder ISFs egne forskere. I dag ble det Jørn Ljunggren.