-eldre - Side 7

Publisert 10. aug. 2017 15:24

Korleis har barnehagar og barnevern blitt noko av det mest lukrative ein investor kan satse på? Forskar Karl Henrik Sivesind er tydelig på sine anbefalingar, publisert i ei sak hos Dag og Tid.

Publisert 3. aug. 2017 16:19

Forskere fra Institutt for samfunnsforskning diskuterer innvandringspolitikk, barnefattigdom med mer på Arendalsuka i august. CORE-senteret har også et arrangement om likestilling i et digitalisert arbeidsliv.

Publisert 3. aug. 2017 16:13

KRONIKK: Dersom arbeidslivet preges av usikre maktforhold, vet ingen av partene hvor mye de kan kreve. Les mer om ISF-forsker Magnus Rasmussen sine forskningsfunn, som stod på trykk i Klassekampen 2. august.

Publisert 29. juni 2017 13:42

Den nyoppussede nettsiden samler forskningsfunn om ytringsfrihetens stilling i Norge. Du kan også utforske befolkningens holdninger til ytringsfrihet gjennom et interaktivt barometer.

Publisert 14. juni 2017 12:53

Arnfinn Midtbøen har skrevet en artikkel om migrasjonsforskningens historie der han ser på sentrale tekster og fagdebatter i norsk migrasjonsforskning fra 1970-tallet og fram til i dag.

Publisert 14. juni 2017 12:41

Oslos sosiale ulikheter diskuteres ofte, både faglig og i offentligheten. I dag kommer det ut en bok som tar for seg ulike aspekter knyttet til sosial ulikhet i Oslo. Boken er redigert av Jørn Ljunggren, forsker ved Institutt for samfunnsforskning.

Publisert 14. juni 2017 12:37

Selv om det kommer få asylsøkere til Norge for tiden, er det fortsatt flyktningkrise i nabolandene til konfliktområdene. På seminaret 22. mai diskuterer vi premissene for støtte i det som kalles «nærområdene».

Publisert 7. juni 2017 13:14

Universitetsforlagets hederspris for årets beste tidsskriftartikkel gikk til en artikkel som ble publisert i Søkelys på arbeidslivet. – Årets tidsskriftsartikkel er et godt eksempel på at man kan formidle komplekse analyser fra et stort felt på en oversiktlig og god måte uten å forringe kvaliteten – kanskje tvert om, sier redaktør Kjersti Misje Østbakken.

Publisert 2. juni 2017 12:15

I flere land ser vi en polarisering i politikken ved at fløypartier har gjort det godt i valg etter valg. I en kronikk som sto på trykk i Dagens Næringsliv 22. april, ser ISF-forskere på hvordan økonomisk globalisering gir økt politisk polarisering også i Norge.

Publisert 4. mai 2017 21:24

Hva kjennetegner personer som tar fagbrev som voksne? Kan midlertidig arbeid være en bro inn i stabil sysselsetting? Vil kjønnsforskjellen i andelen ledere bli mindre etter hvert som nye og mer likestillingsorienterte generasjoner kommer til? Dette og mye mer kan du lese om i årets første utgave av Søkelys på arbeidslivet.

Publisert 6. mars 2017 10:09

Det har vært knyttet stor spenning til Barnefamilieutvalgets utredning og forslag vedrørende dagens støtteordninger for barnefamilier. I dag får statsråd Horne overlevert en NOU, og ISF har vært sentrale i arbeidet.