Opptur for Søkelys på arbeidslivet

ISF-tidsskriftet Søkelys på arbeidslivet har både økt nett-trafikken kraftig og vunnet pris i 2017.

Redaktørene Ragni Hege Kitterød (t.v.) og Kjersti Misje Østbakken framhever den faglige bredden som en av tidsskriftets store styrker.

ISF-tidsskriftet Søkelys på arbeidslivet (SPA) har økt trafikken på nettsidene sine med 60 prosent i 2017, etter at det ble åpent tilgjengelig for alle lesere (Open Access) i fjor. Tidsskriftet publiserer ny kvalitativ og kvantitativ forskning om sysselsetting, lønn, arbeidsforhold, utdanning og forholdet mellom arbeid og familieliv.

– Dette viser at det er stor interesse for samfunnsrelevant forskning og at det er viktig at denne gjøres lett tilgjengelig for folk gjennom publisering med åpen tilgang. Vi er veldig glade for at SPA når ut til enda flere med ny kunnskap om spørsmål knyttet til arbeidslivet, sier redaktørene Kjersti Misje Østbakken og Ragni Hege Kitterød, som begge er forskere ved ISF.

Årets tidsskriftartikkel

I sommer ble SPA-artikkelen  «Hvorfor lykkes ikke NAV-kontorene med å jobbe mer arbeidsrettet?» kåret til årets tidsskriftartikkel for 2016 av Universitetsforlaget. Artikkelforfatterne Knut Fossestøl, Eric Breit og Elin Borg ved Arbeidsforskningsinstituttet undersøkte hvorfor NAV ikke har oppnådd målsettingen om å få flere i arbeid og færre på trygd. Andre temaer som er tatt opp i SPA-artikler i år inkluderer frafall i AFP-ordningenNAV-arbeideres tilnærming til stønadsmottakere som ikke innfrir vilkår og aktivitetskrav, og effektene av utsatt eller fremskyndet skolestart for barn.

Faglig bredde

I en oversikt bestilt av Forskningsrådet over hvilke norske og internasjonale tidsskrifter norske forskere har publisert mest i de siste fem årene, kom SPA godt ut på flere felter. Bare ett tidsskrift publiserer flere artikler fra norske sosiologer enn SPA, og det er ISF-tidsskriftet Tidsskrift for samfunnsforskning. Blant norske økonomer er SPA nummer tre på listen, og nummer tretten blant statsviterne. Tidsskriftet befester dermed sin posisjon som et attraktivt vitenskapelig tidsskrift å publisere i, samtidig som lesertallene øker.

– Den faglige bredden er en av SPAs store styrker, og bidrar til å gi leserne enda bedre forståelse av de ulike sidene ved arbeidslivet, sier Østbakken og Kitterød.

Se også

Av Hallvard Kvale
Publisert 8. des. 2017 13:35 - Sist endret 8. des. 2017 14:10