Seks nye forskere til instituttet

Institutt for samfunnsforskning utvider nå forskerstallen. Les hva forskningslederne Pål Schøne og Liza Reisel sier om nyansettelsene.

Institutt for samfunnsforskning (ISF) ønsker nye krefter velkommen til instituttet denne våren.

Onsdag 20. april gleder vi oss over å få vår nye direktør Tanja Storsul på plass på instituttet.

Før den tid har utlysningen av forskerstillinger før jul resultert i seks ansettelser. De seks nye forskerne er jevnt fordelt på de to forskergruppene Likestilling, integrering, migrasjon (LIM) og Arbeid og velferd (ARV), hvor de alle begynner i Forsker II-stillinger.

Forskningsleder Pål Schøne ved forskningsgruppen ARV venter tre forskertilskudd.

– Søknadsbunken til stillingene ved ARV-gruppen inneholdt sterke søknader. De tre forskerne vi nå ansetter er metodisk og faglig gode – også innenfor områder vi ønsker å bli enda flinkere på. Vi ønsker de velkommen; Øystein Marianssønn Hernæs starter allerede nå i en 20 prosent stilling før han begynner 100 prosent fra 1. august, Janis Umblijs begynner 18. april, og Sara Cools får vi se i Munthes gate fra 1. juni, sier Schøne.

Forskningsleder Liza Reisel ved LIM-gruppen er også fornøyd med nyansettelsene.

– Vi hadde mange dyktige søkere på stillingene vi utlyste. Forskerne som det endelige valget falt på har viktige egenskaper for ISF-forskere – de er nysgjerrige empiriske forskere, og er faglig sterke på både kvantitative og kvalitative metoder, sier Reisel.

De nye forskerne på LIM er Jørn Ljunggren, som begynner 1. mai i år, Øyvind Søraas Skorge vil starte 1. august, og Ferdinand Andreas Mohn som tiltrer i januar 2017.

– Samtidig som de har bred metodekompetanse har de også styrker på hvert sitt felt. Ljunggren har særlig innsikt i sosial ulikhet og klassespørsmål, Skorge har ekspertise på likestillingsfeltet, og Mohn på integrering som forskningstema, sier hun.

Reisel tror de nyansatte vil bli viktige tilskudd ved instituttet.

– Noen vil kanskje synes det er påfallende at vi har valgt å ansette så mange menn. I LIM-gruppen har vi en stund nå bare hatt én mann, så vi er begeistret for at kjønnsbalansen blir noe jevnere med denne utvidelsen, påpeker Reisel.

Av Eirin Nilsen
Publisert 21. mars 2016 15:38 - Sist endret 6. aug. 2019 09:43