Regjeringskrise i Danmark

Et av støttepartiene i Danmark uttrykker mistillit til miljø- og matministeren. Forsker Signe Bock Segaard kommenterer saken i NRK Alltid nyheter i dag.

  Hør radioinnslaget her

Regjeringskrisen i Danmark kommer som følge av at regjeringens støtteparti De Konservative har uttrykt mistillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen. Ministeren har blitt beskyldt for å ha ført Folketinget bak lyset, som følge av stridigheter etter en ny landbrukspakke den danske regjeringen har framforhandlet, skriver NRK i dag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har invitert støttepartiene til en konferanse i dag kl.16 for å forhandle fram en løsning.

Statsminister i hardt vær

Forsker Signe Bock Segaard ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) uttaler i NRK sitt radioprogram Alltid nyheter kl.15.00 i dag at hun ikke tror statsministeren vil endre på regjeringsstokken.

– Jeg tror Løkke Rasmussen kommer til å sette ting på spissen, han har sagt veldig tydelig at det ikke er aktuelt for ham å avsette den sittende miljø- og matministeren, sier Segaard til NRK.

Segaard tror Løkke Rasmussen vil klare å hale saken i land på tross av krisevarselet.

– Sett i lys av tidligere hendelser med Løkke Rasmussen, særlig som leder av partiet Venstre, men også som statsminister, blir jeg ikke overrasket om han overlever enda en politisk krise, avslutter Segaard.

Av Eirin Nilsen
Publisert 24. feb. 2016 15:29 - Sist endret 26. sep. 2019 09:04