Ny direktør på plass

Tanja Storsul begynner i dag som ny instituttdirektør ved ISF. Dette er noe både instituttet og Storsul har ventet lenge på.


Tanja Storsul ble ansatt som instituttdirektør i januar, men det er først nå i april at hun får anledning til å ta fatt på arbeidet. På et instituttmøte i dag, onsdag, ble den nye ISF-direktøren ønsket velkommen av en fullsatt sal med forskere og medarbeidere. Midlertidig direktør, Anne Kari Lande Hasle, takket for seg, og overlot til styreleder Eivind Smith å formelt gi direktørnøkkelen til Tanja Storsul.

Styrelederen vektla det enstemmige styrevedtaket om å innstille Storsul til rollen. Han var også klar på forventingene som både stab, styre og samarbeidspartnere har til den nye direktøren, men at vi alle gleder oss til at hun tar fatt på jobben.

Tanja Storsul takket for tilliten og påpekte alle de positive tilbakemeldingene hun hadde fått så langt når hun har snakket om sin nye arbeidsplass ISF. Hun understreket at hun vil bruke sin tverrfaglige kunnskap fra statsvitenskap samt medier og kommunikasjon til å bringe videre ISFs allerede gode forskningsståsted. I tillegg ønsker hun å kunne utnytte ytterligere mulighetene som instituttet byr på. Tanja Storsul ser frem til å begynne arbeidet:

– ISFs forskning holder høy kvalitet og har gjort en forskjell i norsk samfunnsvitenskap og samfunnsliv i mange tiår. Som direktør håper jeg å kunne bidra til å videreføre og videreutvikle ISFs mange styrker på en god måte. Jeg gleder meg!

Tanja Storsul (45) er dr. polit. i medievitenskap (2002) samt cand. polit. i statsvitenskap (1997). Medieteknologiens påvirkning på samfunnet, mediepolitikken som føres og mediebransjen generelt har vært områder Storsul har forsket på i mange år. Hun har lang undervisnings- og veiledningserfaring innen medieinnovasjon, digitale medier, mediepolitikk, medieøkonomi og metode. I tillegg har Storsul utgitt en rekke vitenskapelige bidrag, og hun er en engasjert person med mange verv innen sitt fagfelt.

 

Av Kari Brun Ågotnes
Publisert 20. apr. 2016 10:23 - Sist endret 26. sep. 2019 09:10