Bernard Enjolras blir leder for Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor

Han ser frem til videre samarbeid når avtroppende senterleder Guro Ødegård starter som leder for seksjon for ungdomsforskning ved NOVA/HiOA.

Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor leder forskningsprogrammet «Sivilsamfunn og frivillig sektor 2013-2017», og er drevet av Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Uni Research Rokkansenteret.

Etter seks år ved ISF, og et år som senterleder ved Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor, blir Guro Ødegård fra og med mars 2016 leder for seksjon for ungdomsforskning ved NOVA/HiOA.

Ødegård uttaler på nettsidene til senteret at overgangen vil kunne styrke grunnlaget for samarbeid om ungdomsforskningen.

– Det har vært et privilegium å være del av et så sterkt og utadrettet fagmiljø som senteret er. Når jeg nå går over til å lede Norges fremste forskningsmiljø på ungdom, vil sceneskiftet berede grunnen for et tettere samarbeid rundt forskning på unges tilknytning og deltakelse i frivillige organisasjoner.  Det gleder jeg meg til, sier Ødegård.

Assisterende direktør ved Institutt for samfunnsforskning Bernard Enjolras ledetSenter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektorfrem til 2015. Han overtar nå stillingen på ny, etter Ødegård.

– Guro har vært en sentral forsker for senteret, og har i den senere tid vært en synlig leder. Vi kommer til å savne henne, men hun vil heldigvis ikke være helt borte – med et fortsatt ansvar for flere prosjekter hvor ungdomstematikken står sentralt. Jeg ser frem til videre samarbeid og nye utfordringer, med mange spennende prosjekter på gang, sier Enjolras.

Publisert 25. feb. 2016 12:54 - Sist endret 29. nov. 2021 10:01