Årets første SPA-utgave er lansert og åpent tilgjengelig

Med dyktige foredragsholdere markerte Søkelys på arbeidslivet sin overgang til Open Access. Nå finnes opptak fra lanseringen tilgjengelig på nett.

Torsdag 28. april inviterte Søkelys på arbeidslivet (SPA) til seminar på Institutt for samfunnsforskning.

Tidsskriftet kommer ut tre ganger i året, og formidler forskning om arbeidslivet i Norge og Norden.

Historisk lansering

SPA-redaktørene Kjersti Misje Østbakken og Ragni Hege Kitterød er fornøyde med lanseringen og programmet 28. april, hvor dyktige foredragsholdere bidro på lanseringsseminar. De understreket også at Open Access innebærer store forandringer for tidsskriftet.

– Dette nummeret er historisk – Søkelys på arbeidslivet er fra og med nå et nett-tidsskrift. Vi håper vår nye drakt medfører flere lesere, flere bidragsytere, og at kunnskapen kan vokse og brukes i enda større grad, sa Østbakken under lanseringen.

Som en del av fornyelsen er Søkelys på arbeidslivet nå å finne på facebook, hvor aktiviteten særlig vil foregå rundt lanseringen av nye nummer.

– Facebook er en måte å sørge for at tidsskriftet kommer til leseren. Samtidig som vi sier at tidsskriftet nå kommer i ny drakt må det presiseres at enkelte deler forblir det samme; kvalitet i innhold og en tverrfaglig profil er fortsatt viktige kjennetegn ved tidsskriftet, framhevet Østbakken.

Rettet søkelys på arbeidslivet

Under lanseringen holdt fire av artikkelforfatterne fra denne utgaven innlegg om deres forskningsfunn. Her fikk vi høre forsker Eric Breit fra Arbeidsforskningsinstituttet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) snakke om deres studie av NAV-kontorene – og hva hva som hindrer disse i å jobbe mer arbeidsrettet.

Deretter fikk publikummet presentert hvilken betydning regulering av yrker har for yrkesmobiliteten i Norge, ved stipendiat Andreea I. Alecu, Senter for profesjonsstudier på HiOA, og Ida Drange, forsker på Arbeidsforskningsinstiuttet ved HiOA. Alecu og Drange kunne fortelle om forskjellene på mobilitet innenfor åpne yrker, og yrker som krever sertifisering.

Forsker Nils Martin Stølen ved Statistisk Sentralbyrå holdt dagens siste innlegg om pensjonsreformen. I sitt innlegg fortalte Stølen om deres forskning på hvilke fordelingsvirkninger pensjonsreformen har ført med seg.

Til slutt kunne publikum få delta, hvor foredragsholderne fikk flere interessante spørsmål å bryne seg på.

Fikk du ikke med deg lanseringen? Se opptak fra SPA-seminaret 28. april her

Les nyeste utgave av SPA her, nummer 1-2 2016

Av Eirin Nilsen
Publisert 6. mai 2016 14:36 - Sist endret 26. sep. 2019 09:12