Støtten til barnefamilier revurderes

Et regjeringsoppnevnt utvalg skal se på ulike ordninger rettet mot barnefamilier og gi en vurdering av hvorvidt ordningene fungerer på best mulig måte. Axel West Pedersen fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) blir medlem av utvalget.

Fredag 19. juni utnevnte barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne et offentlig utvalg som skal se nærmere på ordninger rettet mot barnefamilier. Bakgrunnen for utvalget er regjeringens ønske om en samlet vurdering av dagens støtteordninger og subsidierte tjenestetilbud til barnefamilier. Utvalgets mandat er å beskrive og vurdere mulige endringer i ordringer som blant annet barnetrygd, skattefordeler, foreldrepenger, engangsstønad, kontantstøtte og foreldrebetaling i barnehager.

Utvalget ledes av professor i sosiologi, Anne Lise Ellingsæter, og utvalget skal levere sin rapport ved utgangen av 2016. Velferdspolitikk er et viktig forskningsområde ved ISF og West Pedersen har jobbet med dette over lengre tid. Han har tidligere deltatt i «Fordelingsutvalget» (NOU 2009:10) og ser frem til å delta i dette utvalget.

Du kan lese Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementets pressemelding om utvalget her.

Av Stoltenberg Christina Hoelgaard (c.h.stoltenberg@samfunnsforskning.no)
Publisert 22. juni 2015 11:10