Ny utgave av Comparative Social Research

Forskningsleder Liza Reisel ved ISF er en av redaktørene i siste utgave av årboken Comparative Social Research, som har tittelen «Gender Segregation in Vocational Education».

Til tross for at kjønnsforskjeller i yrkesutdanning har konsekvenser for ulikheter i yrkesvalg, inntekt og sysselsetting, har dette temaet blitt viet lite oppmerksomhet i forskningen på sosial ulikhet. Boken undersøker disse sammenhengene fra et komparativt og institusjonelt perspektiv.

Boken er redigert av Liza Reisel ved Institutt for samfunnsforskning, Kristinn Hegna ved Universitetet i Oslo og Christian Imdorf ved Universitetet i Bern, og inneholder bidrag fra forskere i Canada, Norge, Tyskland, Australia og Bulgaria. De ulike kapitlene tar for seg spørsmål knyttet til forskjeller i kvinner og menns forventninger til arbeidslivet, betydningen av kjønn for forholdet mellom utdanningsvalg og muligheter i arbeidslivet, kjønnede veier i utdanningsløpet, og feminiseringen av yrker. 

Du kan lese mer om boken og bestille her.

Om Comparative Social Research
Comparative Social Researcher en årbok som presenterer internasjonale utviklingstrekk i forskningsfronten innenfor samfunnsvitenskapene. Den er redigert av Institutt for samfunnsforskning i samarbeid med Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Utgivelsene ivaretar et flerfaglig perspektiv, og kan være enten teoretisk, empirisk eller anvendtorientert. Hver årgang er dedikert til et aktuelt emne.

Av Stoltenberg Christina Hoelgaard (c.h.stoltenberg@samfunnsforskning.no)
Publisert 23. nov. 2015 10:08 - Sist endret 1. des. 2021 09:37