Monica Five Aarset disputerer

Monica Five Aarset disputerer med avhandlingen: "Hearts and roofs. Family, belonging, and (un)settledness among descendants of immigrants in Norway".

Monica har vært ansatt ved institutt for samfunnsforskning (2007-2014), de fleste av årene som stipendiat. Doktorgraden er avlagt ved Institutt for sosialantropologi, Universitetet i Oslo. Prøveforelesningen finner sted 15. April, i Auditorium 4, Eilert Sundts Hus. Kl. 10:15-11.00. 

Familieliv i en ny norsk middelklasse
Avhandlingen handler om familieliv blant høyt utdannede etterkommere av innvandrere fra Pakistan og India. Monica Five Aarsets studie viser at det er en rekke likheter mellom høyt utdannede etterkommere av innvandrere og mainstream, norske middelklassefamilier. Samtidig viser studien at det er noen forskjeller med hensyn til ulike familielogikker, transnasjonale forbindelser og det å være en del av en etnisk og religiøs minoritet. Det er særlig forventninger fra foreldregenerasjonen og storfamilien som er ulike i de familiene som er studert her sammenlignet med den norske majoritetsmiddelklassefamilie. Avhandlingen peker spesielt på hvordan det å være en del av en etnisk minoritet og middelklasse kan være en utfordrende og sårbar posisjon i et Norge hvor middelklassen oftest  forbindes med å være en del av den etniske norske majoriteten.

Mer informasjon om disputering finner du her.

 

Av Stoltenberg Christina Hoelgaard (c.h.stoltenberg@samfunnsforskning.no)
Publisert 2. mars 2015 10:18