Frivillighetsarbeid – god fremgang

Institutt for samfunnsforskning (ISF) ved Bernard Enjolras har siden 2014 ledet det store EU-prosjektet Third Sector Impact. Prosjektets andre konferanse ble avholdt 1. juni.

Prosjektet tar sikte på å kartlegge frivillig sektor i Europa. Bakgrunnen for prosjektet er blant annet at den økonomiske krisen i Europa og press på offentlige budsjetter gjør at det er et stort behov for å undersøke nærmere potensialet i frivillig sektor. Samtidig har frivillig sektor i liten grad blitt kartlagt systematisk i Europa. Kun tre europeiske land gjennomfører løpende systematiske undersøkelser av sektoren, deriblant Norge. ISF er en viktig bidragsyter i denne kartleggingen.

I samarbeid med DG Research i EU-kommisjonen ble prosjektets andre konferanse avholdt 1. juni. Her deltok Bernard Enjolras og Karl Henrik Sivesind fra ISF, representanter fra EU-kommisjonen og International Labour Organization, samt representanter fra nasjonale statistikkbyråer og forskere fra europeiske universiteter og institutter som deltar i prosjektet. 

– Konferansen viser at det er fremgang når det gjelder kartleggingen av frivillig sektor i Europa. Stadig flere europeiske land har satt i gang eller planlegger store prosjekter for å samle inn informasjon om frivillig sektor, noe som vil kunne muliggjøre verdifulle komparative analyser på tvers av landene, forteller Bernard Enjolras.

Du kan lese mer om Third Sector Impact  her, og mer om konferansen her.

Av Stoltenberg Christina Hoelgaard (c.h.stoltenberg@samfunnsforskning.no)
Publisert 17. juni 2015 09:35