Forskning for et bedre samfunn: Årsmelding 2014

Institutt for samfunnsforskning har som målsetting å få fram kunnskap på områder som er viktige for samfunnsutviklingen. Resultatene fra 2014 viser at mye av vår forskning nettopp svarer på samfunnets behov for ny viten, sier direktør Ann-Helén Bay. 

-Årsrapporten viser spennet i instituttets forskningsvirksomhet.  Vi forener akademisk publisering med utstrakt formidlingsaktivitet, til oppdragsgivere fra ulike sektorer og institusjoner i samfunnet, forteller Bay.

-Et forskningsinstitutt som skal være samfunnsrelevant må ha evnen til å fange opp tendenser og problemer nærmest før de blir tydelige for resten av samfunnet. Instituttet har opp gjennom årene etablert forskningstemaer som har vist seg svært viktige.  Et eksempel fra siste år på aktualiteten i forskningen vår er studien av ytringsfrihetens vilkår i Norge, som vi har utført på oppdrag av Fritt Ord.  Sluttrapporten fikk stor oppmerksomhet da den ble lansert, og terrorangrepene i Paris og København understreker på en dramatisk måte viktigheten av at temaet blir belyst.

-Alle forskningsinstitusjoner i Norge forventes i dag å strekke seg mot internasjonal finansiering og deltakelse i den internasjonale forskningsfronten.  Vi har internasjonalisering høyt på agendaen og leder blant annet et stort forskningsprogram finansiert over EUs syvende rammeprogram om hvordan frivillig sektor kan bidra til sosioøkonomisk utvikling i Europa, sier Ann-Helén Bay.

Her er pdf av ISFs årsmelding for 2014

Av Hammer Ann-Elisabeth (a.e.hammer@samfunnsforskning.no)
Publisert 11. mai 2015 12:29 - Sist endret 1. feb. 2024 13:34