Ledig stilling som PhD.- kandidat ved Institutt for samfunnsforskning

Institutt for samfunnsforskning (ISF) søker PhD.-kandidat til prosjektet « Disruption, Social Capital and Resilience: A Longitudinal and Comparative Approach».       

Prosjektet er komparativt, og skal undersøke hvordan erfaringer med terror påvirker sosial kapital og resiliens i Norge, Finland, Spania og USA. 

Prosjektet kombinerer surveymetoder med fokusgruppeintervjuer og bruk av webdata. PhD-kandidaten vil inngå i samarbeid med andre forskere, med vekt på de kvantitative delene av prosjektet. Kandidaten bør derfor kunne dokumentere erfaring med komplekse datasett og bruk av kvantitative analyser egnet for håndtering av problemer knyttet til endogenitet og kausalitet.  Prosjektbeskrivelsen og nærmere informasjon kan fås ved henvendelse.

Søkere må ha mastergrad i statsvitenskap, sosiologi eller tilsvarende. Arbeidsplassen vil være på Institutt for samfunnsforskning, med tilknytning til gruppa Politikk, demokrati og sivilsamfunn.

Lønn etter Norges forskningsråds standard for stipendiatstillinger. Stillingen er midlertidig i tre år, med oppstart 01.01.2015.

Søknad med CV med oversikt over utdanning og tidligere relevant arbeidserfaring, vedlagt kopier av relevante vitnemål og attester, samt liste over vitenskapelige arbeider skal sendes ISF elektronisk til isf@samfunnsforskning.no innen 25.11.2014.

Søknaden merkes:Stipendiat - SAMRISK

Kontaktperson: Prosjektleder Kari Steen-Johnsen: kari.steen-johnsen@samfunnsforskning.no

Institutt for samfunnsforsking er en privat, uavhengig, ikke-kommersiell forskningsstiftelse i Oslo. Vi er et bredt fagmiljø uten skarpe grenser mellom grunnforskning og anvendt forskning.

Av Hammer Ann-Elisabeth (a.e.hammer@samfunnsforskning.no)
Publisert 10. nov. 2014 13:30