Samarbeider om nyskapende teknologi

Institutt for samfunnsforskning får gjennom ny samarbeidsavtale tilgang til teknologi fra Crimson Hexagon, en ledende aktør innen analyse av sosiale medier.

Avtalen er del av Crimson Hexagons «Social Research Grant Program», et initiativ med hensikt å løfte fram teknologi som fremmer positiv samfunnsutvikling.
- Vi ønsker gjennom «The Social Research Grant program» å samarbeide med ledende forskere verden over for å utnytte potensialet i «big data» til å fremme offentlighetens beste, sier prosjektleder Elizabeth Breese til Business Wire.

Nye analyser

Crimson Hexagon har blitt kåret til et av de ti mest innovative selskapene på nett, og er kjent for å ha utviklet «the crimson Hexagon ForSighttm», en plattform som muliggjør omfattende analyse av sosiale medier data.  Hexagons teknologi gir blant annet tilgang til «Twitter Firehose» med mulighet til å samle inn og analysere et omfattende datautvalg fra sosiale medier globalt, samt å sammenligne data og resultater tilbake til 2008.
- Denne samarbeidsavtalen vil gi oss verdifull tilgang på nye typer data og analyser, som for eksempel analyse av bruk av Twitter i løpet av valgkampen i forkant av Stortingsvalget, sier Bernard Enjolras, forskningsleder ved Institutt for samfunnsforskning.

Positiv utvikling

I tillegg til Institutt for samfunnsforskning har Crimson Hexagon inngått samarbeid med et knippe andre ledende institutter verden over. Andre partnere er blant annet Harvard Business School, Harvard department of Government og UN Global Pulse.
- Det er flott at Institutt for samfunnsforskning har fått på plass denne avtalen. Dette viser at vi har evnen til å hevde oss i konkurranse med ledende institutter internasjonalt og er svært positivt for videre utvikling av instituttet, sier Enjolras.

Les mer om Crimson Hexagon og «The Social Research Grant Program» her.

Av Kullerud Hilde (hilde.kullerud@samfunnsforskning.no)
Publisert 1. nov. 2013 11:08