Francis Sejersted om sosialdemokratiets tidsalder

I 2011 ble bind II i jubileumstidsskriftetNorge og Sverige gjennom 200 årsterkt revidert og gitt ut på Princeton University Press. Nå foreligger den samme utgaven på norsk. 

Sejersteds bok Sosialdemokratiets tidsalder. Norge og Sverige i det 20. århundre er en sammenlignende analyse av det norske og svenske sosialdemokratiske prosjekt, med særlig vekt på sosial integrasjon. Det er historien om hvordan et stort politisk prosjekt blir formulert og gjennomført. 

Familiepolitikk, skole og utdanningspolitikk, velferdsordninger, næringsliv og nasjonaløkonomiske særtrekk er blant de samfunnsområder som presenteres og analyseres. Sejersted følger utviklingen frem til sosialdemokratiets fullbyrdelse og lykkelige øyeblikk, og viser hvordan prosjektet nettopp da slår sprekker. I siste fase forvitrer den samlende visjonen, i Norge som i Sverige.

Du kan bestille boken fra Pax forlag her.

Boken ble publisert første gang i 2005 på norsk og svensk, som bind II i et jubileumstidsskrift utgitt i anledning 100-års-makeringen av oppløsningen av den svensk-norske unionen.

Av Kongerud Lén-Veronica
Publisert 15. nov. 2013 15:32 - Sist endret 11. des. 2017 11:01