Lanseringsseminar 11. april: Kvinner og barn i utlandet mot sin vilje

Migrasjon åpner for transnasjonale ekteskap og familieliv som spenner over landegrenser – men av og til fører dette med seg problematiske fenomener. Institutt for samfunnsforskning lanserer nå to ferske rapporter på feltet, og inviterer i den forbindelse til lanseringsseminar.

Den ene rapporten belyser hvordan noen kvinner og deres barn som etter å ha bodd i Norge en tid, blir holdt tilbake i utlandet mot sin vilje av ektefelle og svigerfamilie. Den andre studien handler om barn og unge over 18 år som, etter å ha vokst opp i Norge, holdes tilbake mot sin vilje under et utlandsopphold.

Formålet med studiene er å innhente ny kunnskap om årsaker til, og konsekvenser av, at barn, ungdom og ektefeller blir etterlatt i utlandet mot sin vilje. Vi spør hvilke problemer en slik tilbakeholdelse er ment å løse, undersøker hvilke hjelpetiltak som foreligger i dag for de ulike gruppene, og hva slags oppfølgende tiltak som bør iverksettes.

Forskergruppen bak rapportene er Hilde Lidén, Dorina Damsa, Kathinka Fossum Evertsen, Jan-Paul Brekke, Maria Forthun Hoen, og oppdraget er gitt av Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID)

Program

  • Innledning ved ekspedisjonssjef i Integreringsavdelingen, Lisbeth Fransplass Røren i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
  • Presentasjon av rapportene ved Hilde Lidén
  • Kommentar fra Anja Bredal, forsker og tidligere leder for Ekspertutvalget om unge som etterlates i utlandet mot sin vilje
  • Kommentar fra organisasjonen SEIF
  • Spørsmål og kommentarer fra salen

Ordstyrer er forskningsleder Jan-Paul Brekke fra Institutt for samfunnsforskning.

Påmeldingsfrist er 9. april. Meld deg på under eller på Nettskjema

Publisert 22. mars 2024 11:27 - Sist endret 12. apr. 2024 10:57