«De sa du må» – Rapportlansering og Redd Barnas rettighetsfrokost

På oppdrag fra Redd Barna har Hilde Lidén ved Institutt for samfunnsforskning og Cathrine Holst Salvesen skrevet en rapport om mindreåriges erfaringer med å bli utnyttet i menneskehandel.

1. juni lanseres rapporten på Litteraturhuset.

At mindreårige kan utsettes for menneskehandel har fått økende offentlig oppmerksomhet det siste tiåret. Likevel foreligger det begrenset kunnskap om hva barn utsettes for, og hvilke erfaringer som er gjort med oppfølging av barn som er ofre for menneskehandel.

Hensikten med rapporten er å få fram ulike måter som mindreårige kan komme inn i utnyttingsforhold og se hva det norske systemet gjør i oppfølgingen av dem. Hva slags forståelse får vi om vi konsentrerer utfordringen om barnets situasjon, behov og framtid? Et annet siktemål med rapporten er å tydeliggjøre hva som er spesielt med mindreårige som er ofre for utnytting sammenlignet med voksne.

Framstillingen baserer seg på erfaringer til barn som har vært utnyttet gjennom menneskehandel slik dette har kommet fram i barnas egne fortellinger, når det er formidlet gjennom deres talspersoner og i skriftlig dokumentasjon.

Les mer om  arrangementet her på facebook.

Program

08:00 – 08:30: Dørene åpner – servering av kaffe/te og croissant
08:30 – 08:40: Åpning ved Thale Skybak, seksjonsleder Redd Barnas Norgesprogram
08:40 - 09:20: «De sa du må» – Presentasjon av rapporten vedHilde Lidén, forsker ved Institutt for samfunnsforskning
09:20 - 09:30: Kommentar fra UDI, ved Birgitte Lange, assisterende direktør i UDI
09:30 – 09:40: Kommentar fra Oslo politidistrikt, ved Thor Martin Elton, leder av menneskehandelgruppen i Oslo politidistrikt
09:40 – 09:50: Kommentar fra Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet, ved Anne Sofie Døskeland, seniorrådgiver
09:50 – 10:15: Spørsmål og diskusjon

Publisert 31. mai 2016 11:12