English
Aktuelt > Nyhetsarkiv  

For liten til å sitte stille?

24. august 2016

KRONIKK I DN: Overgangen til skolebenken er stor. Særlig de yngste guttene kan bli sittende igjen med en ADHD-diagnose uten grunn.

Er internettvalg egentlig framtiden?

18. august 2016

ISF-forskerne Jo Saglie og Signe Bock Segaard er klare på at internettvalg i praksis kan utfordre prinsippet om hemmelige og frie valg. Les mer om det populære blogginnlegget her!

Innvandring og holdninger til barnetrygden

15. august 2016

Nordmenn er negative til eksport av barnetrygd, noe som kan gjøre det vanskelig å få tilslutning til å øke satsen på barnetrygden.

Ti bud for bedre integrering

10. august 2016

Vellykket integrering er en av vår tids største politiske utfordringer. Hvordan Norge kan skape bedre integreringsvilkår fremover har vært mandatet for et utvalg av sentrale politikere og forskere satt sammen av Tankesmien Agenda. 

Redaktører modererte kritisk terrorjournalistikk

04. august 2016

I møte med terrorangrepene 22. juli foretrakk norske medier å publisere samfunnsbærende saker framfor å drive kritisk journalistikk. Det viser en ny forskningsartikkel fra ISF.

ISF har inngått forlik med Skatt Øst

22. juni 2016

Etter forliket er alle ISFs inntekter for forskning i 2009 skattefrie.

Økonomi: Norge dersom damene dro

16. juni 2016

Ny forskning beregner kvinners bidrag til norsk BNP-vekst.

Mer likestilling med fedrekvote?

14. juni 2016

En ny litteraturstudie fra Institutt for samfunnsforskning viser at fedrekvoten har stor oppslutning og brukes i de fleste deler av arbeidslivet. Imidlertid er verken likestillingspotensialet eller velferdspotensialet realisert fullt ut.

Bør rasisme aksepteres i ytringsfrihetens navn?

10. juni 2016

Den amerikanske ytringsfrihetseksperten Erik Bleich har utviklet verktøy som kan hjelpe oss å tenke rundt de vanskeligste verdikonfliktene i vestlige demokratier.

Pris til Jørn Ljunggren

08. juni 2016

Det er hyggelig å se at forskningsarbeid settes pris på, bokstavelig talt. Ikke minst når det gjelder ISFs egne forskere. I dag ble det Jørn Ljunggren.