English
Aktuelt > Nyhetsarkiv  

Nytt nummer av Søkelys på arbeidslivet

25. november 2016

Hvor høy er kvinneandelen blant dem med høyest inntekt i Norge, og hvor stor er egentlig forskjellen i sykefraværet mellom privat og offentlig sektor? Dette er noe av det du kan lese om i årets siste utgave av SPA – som inneholder seks artikler og en bokanmeldelse.

Hatefulle ytringer

21. november 2016

Hatefulle ytringer har fått økt aktualitet med fremveksten av sosiale medier. Ny forskning fra ISF viser at få har opplevd å motta hatefulle ytringer, men at visse grupper er mer utsatt. En mulig konsekvens av hatefulle ytringer er at personer blir mer varsomme med å ytre sin mening offentlig.

Hvem taper og vinner hvis USA blir mer protesjonistisk?

18. november 2016

Trump sier nei til frihandel. Les ISF-forsker Sara Cools sitt svar på det mulige utfallet i spalten Spør økonomen i Klassekampen.

Europeisk frivillig sektor utgjør 28,3 millioner årsverk

10. november 2016

– At vi for første gang kan kartlegge dette vil styrke frivilligheten, framhevet ISF-forskere på sluttkonferansen for Third Sector Impact i Brussel 9. november.

Nytt nummer av Tidsskrift for samfunnsforskning!

09. november 2016

Siste nummer rommer blant annet et spennende boksymposium om den bredt anlagte boken Norsk utenrikspolitisk idéhistorie 1890-1940.

Hva er konsekvensene av en strengere asylpolitikk?

08. november 2016

Konsekvensene av en strengere asylpolitikk i et land er det mange som ønsker å vite mer om. Temaet berøres i denne kronikken som ISF-forskere hadde på trykk i Dagens Næringsliv 5. november.

Den feilslåtte grensemuren

07. november 2016

Strengere kontroll på grensen mellom USA og Mexico virker mot sin hensikt. Det skriver ISF-forsker Marjan Nadim i Morgenbladet.

Ideelle leverandører er best på skoletilbud

18. oktober 2016

Mange mener det spiller stor rolle om hvorvidt velferdstilbydere er ideelle, private eller offentlige aktører. En ny doktoravhandling viser at skoler innen ideell sektor gir atskillig mer brukerstyrt kontroll og særpreg.

Introducing our new Nordic Centre of Excellence: NORDICORE

13. oktober 2016

Good news for gender research at the Institute for Social Research! Fincanced by NordForsk, the centre sets out to solve the Nordic Gender Paradox in Research and Innovation.

Regjeringen vil satse videre på CORE!

06. oktober 2016

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 slår fast: «CORE skal fremdeles være et sentralt, kompetent og kraftfullt miljø for likestillingsforskning».