English
Aktuelt > Nyhetsarkiv  

Lansering: CORE Topplederbarometer 200

07. februar 2017

Hvordan er kjønnsbalansen i de 200 største selskapene i Norge? Hvilke type stillinger har kvinnelige toppledere? I hvilke bransjer er kjønns(u)balansen størst? CORE Topplederbarometer 200 gir deg svaret.

Utlysning av forskningsstipend innen økonomi og entreprenørskap

01. februar 2017

P. M. Røwdes stiftelse deler ut ett eller flere forskningsstipend på opp til 150.000 kroner til prosjekter om økonomisk utvikling i Norge. Søknadsfrist er i år 1. april.

Kvinner med flere søsken får færre barn

31. januar 2017

Kvinner som vokser opp i større søskenflokker får færre barn, mens menn får flere barn. I en internasjonalt anerkjent studie presenterer forskere unike tall på feltet.

Menn på toppen

12. januar 2017

Det er stor mannsdominans blant sjefsredaktørene i de største avisene, viser en kartlegging Dagsavisen har gjort denne uken. Dette gjelder ikke bare aviser, viser ISF-tall.

Frivillighet og forretning

11. januar 2017

SOSIALT ENTREPRENØRSKAP: Nye former for samspill mellom sivilsamfunn og marked har dukket opp de senere år. – Det finnes et potensial for innovasjon i dette skjæringsfeltet, som kan bidra til å utvikle både privat, frivillig og offentlig sektor, mener forsker Jill Loga.

Professor Lamont gjorde minneforelesningen minneverdig

06. januar 2017

På seminardelen ved Vilhelm Auberts minneforelesning hos ISF fredag, fokuserte professor Michèle Lamont på kulturelle prosesser i dannelsen av sosiale ulikheter. 

Tallenes tale: Ny CORE-indikator for kjønn og lønn

12. desember 2016

– Timelønn er det sentrale målet for å forklare kjønnsforskjeller i lønn, sier samfunnsøkonom Kjersti Misje Østbakken. Indikatoren viser at kjønnsforskjellene er størst på lønnstoppen.

Vinneren av Frivillighetsprisen 2016

06. desember 2016

Frivillighetsprisen 2016 ble tildelt Kai Henning Stensrud fra idrettslaget Kolbukameratene for sin utrettelige innsats gjennom mange år.

ISF-forsker medlem av den norske UNESCO-kommisjonen

01. desember 2016

Kunnskapsministeren har oppnevnt ny nasjonalkommisjon for UNESCO, og Marjan Nadim, forsker ved ISF, er valgt inn for en ny periode.

Hva skjer når 16-åringer får stemme?

28. november 2016

Den politiske representasjonen blant ungdom er tema i to ferske ISF-rapporter.