English
Aktuelt > Nyhetsarkiv  

Kvinner velger bort karrieren

28. desember 2002

Mangelen på kvinnelige ledere skyldes kvinners egne valg, ikke arbeidsgivernes diskriminering. Dette uttaler professor Trond Petersen til Dagsavisen i dag, i et større oppslag knyttet til hans artikkel "Likestilling i arbeidslivet" i siste nummer av Tidsskrift for samfunnsforskning.image(arrow) <A href="http://www.dagsavisen.no/innenriks/2002/12/702616.shtml">Les hele artikkelen i Dagsavisen</A>

Definisjonsmakt i innvandringsdebatten

23. desember 2002

I striden om tvangsekteskap kjemper mange om oppmerksomheten, enten det gjelder å forsvare arrangerte ekteskap, skaffe penger til egen virksomhet eller stramme inn på innvandringsloven. I denne striden har de som knytter sitt budskap til autentiske case en helt spesiell definisjonsmakt, skriver Anja Bredal i Dagbladets kronikk 22. desember.

Tidsskrift for samfunnsforskning (TfS)

19. desember 2002

Årets siste nummer av TfS  (nr. 4 2002) er nå tilgjengelig. Likestilling i arbeidsmarkedet, Grunnlovens overgang fra styringredskap til symbol, og kjønn, seksualitet og modernitet i Botswana er blant temaene.

ECSR Nyhetsbrev

19. desember 2002

Nyhetsbrev nummer 2 fra European consortium for sociological research foreligger nå i PDF-format.image(arrow) media(ECSR_1202, Volume 8 Number 2 December 2002)

Forskerdata på web

18. desember 2002

Hvordan få egne opplysninger, prosjekter og publikasjoner registrert på webben og i Årsmeldingen?Hvem skal jeg kontakte? - og svar på andre spørsmål.

Nytt nummer av Søkelys på arbeidsmarkedet

17. desember 2002

Hvor mye svart arbeid utføres i Norge? Hvor store er inntektsforskjellene mellom innvandrere og folk som er født i Norge? Er norske topplønninger noe å skryte av? Hvorfor er det så få kvinnelige ledere? Dette er noen av spørsmålene som blir besvart i det siste nummeret av Søkelys på arbeidsmarkedet (nr 2/2002).

Velkommen til ISFs nye nettsider

16. desember 2002

Vi håper nettsidene kan være til nytte for alle som er interessert i samfunnsforskning.  Her vil brukere finne publikasjoner og tidsskrifter i fulltekst, fyldige presentasjoner av de ansatte og deres kompetanse, lenker til forskningsrelaterte nyheter i massemediene og ikke minst en komplett samling av lenker til norsk og internasjonal samfunnsforskning.

Hva skjer med partiene?

10. desember 2002

Ny bok i maktutredningen av Knut Heidar og Jo Saglie: Hva skjer med partiene? De politiske partiene i Norge mister medlemmer, og det er blitt en skjerpet kamp om flyktige velgere, om taletiden i offentligheten, og om dagsorden. Samtidig styrkes partiene, gjennom statsstøtten.

Doble lønninger for ledere

02. desember 2002

- Det store flertallet av ledere i Norge har lønninger som ikke er spesielt mye høyere i forhold til de ansatte, sier stipendiat Harald Dale-Olsen ved Institutt for samfunnsforskning til Dagsavisen. I siste nummer av Søkelys på arbeidsmarkedet presenterer han en undersøkelse av lederlønninger.  Mens ledere har en snittlønn på 460.000 kroner, har ansatte som ligger midt i lønnshierarkiet en inntekt på 230.000 kroner.

Makt i alle kanaler

29. november 2002

Maktutredningen presenterte i går resultater fra eliteundersøkelsen, der ISF har en sentral rolle. I gårsdagens kveldsnyheter og dagens aviser gis undersøkelsen bred dekning.