English
Aktuelt > Nyhetsarkiv  

Vinneren av Frivillighetsprisen 2016

06. desember 2016

Frivillighetsprisen 2016 ble tildelt Kai Henning Stensrud fra idrettslaget Kolbukameratene for sin utrettelige innsats gjennom mange år.

ISF-forsker medlem av den norske UNESCO-kommisjonen

01. desember 2016

Kunnskapsministeren har oppnevnt ny nasjonalkommisjon for UNESCO, og Marjan Nadim, forsker ved ISF, er valgt inn for en ny periode.

Hva skjer når 16-åringer får stemme?

28. november 2016

Den politiske representasjonen blant ungdom er tema i to ferske ISF-rapporter.

Nytt nummer av Søkelys på arbeidslivet

25. november 2016

Hvor høy er kvinneandelen blant dem med høyest inntekt i Norge, og hvor stor er egentlig forskjellen i sykefraværet mellom privat og offentlig sektor? Dette er noe av det du kan lese om i årets siste utgave av SPA – som inneholder seks artikler og en bokanmeldelse.

Hatefulle ytringer

21. november 2016

Hatefulle ytringer har fått økt aktualitet med fremveksten av sosiale medier. Ny forskning fra ISF viser at få har opplevd å motta hatefulle ytringer, men at visse grupper er mer utsatt. En mulig konsekvens av hatefulle ytringer er at personer blir mer varsomme med å ytre sin mening offentlig.

Hvem taper og vinner hvis USA blir mer protesjonistisk?

18. november 2016

Trump sier nei til frihandel. Les ISF-forsker Sara Cools sitt svar på det mulige utfallet i spalten Spør økonomen i Klassekampen.

Europeisk frivillig sektor utgjør 28,3 millioner årsverk

10. november 2016

– At vi for første gang kan kartlegge dette vil styrke frivilligheten, framhevet ISF-forskere på sluttkonferansen for Third Sector Impact i Brussel 9. november.

Nytt nummer av Tidsskrift for samfunnsforskning!

09. november 2016

Siste nummer rommer blant annet et spennende boksymposium om den bredt anlagte boken Norsk utenrikspolitisk idéhistorie 1890-1940.

Hva er konsekvensene av en strengere asylpolitikk?

08. november 2016

Konsekvensene av en strengere asylpolitikk i et land er det mange som ønsker å vite mer om. Temaet berøres i denne kronikken som ISF-forskere hadde på trykk i Dagens Næringsliv 5. november.

Den feilslåtte grensemuren

07. november 2016

Strengere kontroll på grensen mellom USA og Mexico virker mot sin hensikt. Det skriver ISF-forsker Marjan Nadim i Morgenbladet.